Tretmani tijela

Mezoterapija lica, tijela i kose

Mezoterapija je medicinski tretman podmlađivanja i regeneracije kože. Kao tehnika, otkrivena je polovinom dvadesetog veka u Francuskoj od strane M. Pistora, a već tri decenije kasnije priznata je u tradicionalnoj medicini. Funkcioniše po principu ubrizgavanja mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože, mezoderm, na osnovu čega je ova tehnika i dobila naziv.

Vrste u odnosu na deo tela na kom se primenjuje su mezoterapija lica, mezoterapija tela i mezoterapija kose. Mezoterapija se do skoro pretežno koristila kao tretman za uklanjanje bolova i ublažavanje povreda naročito u oblasti reumatologije i u sportskoj medicini, međutim, danas je mnogo više poznata kao postupak u estetskoj medicini koji podmlađuje, čini kožu lica ili tela lepšom, zateže je i hidrira, smanjuje masne naslage na telu i otklanja celulit ispod kože.

Smatrate da vam je potrebna mezoterapija? Informišite se o tretmanu mezoterapije i zakažite termin u našem estetskom centru!

Mezoterapija lica - zategnuta koža bez bora

Kada se govori o mezoterapiji lica, podrazumeva se mezoterapija lica, vrata i dekoltea. Koristi se za zatezanje kože, ublažavanje bora, posvetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja i preporučuje se kao viši nivo nege lica, kao i za prevenciju starenja, osnaživanja i ishranu kože. Mezo terapija lica, vrata i dekoltea pomaže u poboljšanju sveukupnog izgleda lica vrata i dekoltea tako što čini ten lepšim a koža postaje kvalitetnija. Pored toga, usporava se starenje kože, koža dobija hidriranost i svežinu.

Ovo je sve popularnija anti-aging metoda zbog svojih efekata po kožu lica i brojnih pozitivnih iskustava sa istom. Mnogi se odluče da im upravo mezoterapija lica bude prva anti-age metoda koju će probati. Razlozi za ovakvu statistiku leže u činjenicama da je ovo blaga metoda i uglavnom je propraćena malim ili nikakvim nuspojavama, ali, sa druge strane, sa izuzetnim efektima po lice pacijenta. Čak i osobe koje su redovne kada su u pitanju botoks tretmani ili hemijski piling, sve češće biraju mezoterapiju lica kao jednu od najzahvalnijih metoda sa najboljim efektima - uklanjanje bora sa kože lica, hidriranje, podmlađivanje i povećan sjaj - kada je u pitanju koža lica, vrata i dekoltea.

Ovde možete videti kako se radi mezoterapija lica kao i iskustva korisnika.

Zakažite termin za tretman mezoterapije lica! Kontaktirajte nas već danas.

Mezoterapija kose - obnovljena i jaka kosa

Mezoterapija kose pomaže u sprečavanju opadanja, hidrataciji suve i oštećene kose kao i obnavljanju i jačanju folikula dlake. Ova mezoterapija primenjuje se kod dijagnoza poput telogenog efluvijuma, anagenog sindroma, genetske alopecije i dr. a čak se može koristiti i kao tretman nakon transplantacije kose za stimulisanje rasta. Međutim, ovaj tretman može uraditi svako ko ima simptome poput krte i slabe kose bez sjaja i gustine, usporenog rasta kose, preterano masne kose, pojave seboreje zbog suve kože, peruti i još mnogih drugih.

Pitate se zašto je mezoterapija za kosu sve je popularnija? Brojni su razlozi za ovo - nepostojanje perioda oporavka, prvi efekti vidljivi posle mesec dana, postupak mezoterapije kose je skoro bezbolan.

Mezoterapija tela - put za savršenu kožu tela

Za razliku od mezoterapije lica koja revitalizuje, hidrira i obnavlja kožu lica, mezoterapija tela podstiče uklanjanje masnih naslaga, celulita i zatezanje kože. Mezoterapija tela naročito je zahvalna kada su u pitanju regije na telu na kojima se masne naslage i celulit teško skidaju zdravijom ishranom, fizičkom aktivnošću i vežbanjem. Mezoterapija tela ne samo da ima brojne estetske prednosti, već pozitivno utiče na zdravstveno stanje tako što poboljšava cirkulaciju i oksigenaciju tkiva.

Funkcioniše po istom principu kao i mezoterapija lica i kose, osim što je sadržina mezokoktela drugačija. Mezoterapija tela, generalno, sa svojim podvrstama mezoterapija stomaka, mezoterapija za celulit, mezoterapija nogu, butina ili kolena, mezoterapija strija, postaje sve popularnija u estetskoj medicini i jedna od najčešće biranih metoda za rešavanje problema viška kilograma, velike količine celulita, strija i masnih naslaga.

Mezoterapija tela je bezbolna, ne zahteva period oporavka niti posebno pridržavanje komplikovanih pravila nakon urađenog postupka.

Mezoterapijski kokteli - šta se koristi u tretmanima

Mezoterapija se sprovodi na bazi mešavine različitih vitamina, aminokiselina, antioksidanasa i minerala koju skraćeno nazivamo kokteli za mezoterapiju odnosno mezoterapijski kokteli. Kokteli za mezoterapiju su različiti u zavisnosti od regije na koju se mezoterapija primenjuje i od željenih efekata. Mezokokteli za lice koji podmlađuju, revitalizuju, povećavaju hidrataciju kože i doprinose uklanjanju bora, sastoje se od hijaluronske kiseline, različitih aminokiselina, vitamina A, E, C i D i vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12. Pored ovih supstanci, u mezoterapijskim koktelima može se naći i DMAE - skraćen naziv za dimetilaminoetanol koji utiče na proizvodnju neurotransmitera acetilholina koji utiče na povećanje mišićnog tonusa i tako lice čini svežim.

Kada je u pitanju mezoterapija tela čiji je cilj da ukloni celulit i masne naslage, najbolji kokteli za ovaj tretman sastoje se od hijaluronske kiseline, kofeina, različitih minerala, L-karnitina, kolagenaze i fosfatidilholina koji utiče na razgradnju masti.

Mezoterapija kose zahteva mezokoktele koji utiču na smanjenje opadanja kose kao i na njen oporavak. Mezokokteli koji čine da je mezoterapija za kosu uspešna i efikasna sastoje se od aminokiselina, cinka i kompleksa vitamina B.

Kako se radi mezoterapija lica, tela i kose

Mezoterapija lica, tela i kose podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože, mezoderm. Osim što je neinvazivna mezoterapija je bezbolna i bezbedna procedura. Mezoterapijski kokteli se tankim ubodima aplikuju u kožu i to pet do sedam milimetara duboko. Ubodi se vrše na pet do petnaest milimetara na površini kože.

Dr Aleksandra Barović će prilikom pregleda oceniti trenutno stanje i kvalitet kože. Na osnovu analize pravi se jedinstvena kombinacija mezokoktela. Sitnim ubodima, sa tankim iglicama unose se bioaktivni mezoterapijski kokteli.

Što se tiče pripreme za mezoterapiju, postoji nekoliko korisnih saveta. Pre tretmana mezoterapije ne bi trebalo piti aspirin i druge lekove na bazi ove supstance, ne bi trebalo nanositi šminku i unositi kofein i alkohol. Neposredno pre tretmana vaša koža će biti pripremljena tako što se na nju nanosi anestetik krema koja doprinosi tome da postupak bude bezbolan i prijatan. Iskustva govore da jedini neželjeni efekti koji se mogu javiti nakon mezoterapije su blag otok i crvenilo i to nekoliko sati.

Tretman traje oko petnaest do trideset minuta u zavisnosti od regije na koju se postupak primenjuje.

Ono što se nakon mezoterapije savetuje jeste izbegavanje sunca, solarijuma, sauna, vrućih kupki, fizičkih aktivnosti koje izazivaju preterano znojenje kože.

Koliko tretmana mezoterapije je potrebno

Učestalost tretmana različita je u zavisnosti od stanja kože, godina života pacijenta i regije na kojoj se primenjuje mezoterapija. Ukoliko se radi o mezoterapiji lica, neophodno je uraditi tri tretmana na deset dana a održavanje jednom mesečno, a kada je u pitanju mezoterapija tela, uglavnom je neophodno četiri do osam tretmana i to jednom nedeljno. Što se tiče mezoterapije kose, učestalost tretmana zavisi od problema koji se tretira. Da bi se postigli rezultati, neophodno je uraditi šest do osam tretmana, a tretmani se rade na sedam do deset dana. Prvi rezultati vidljivi su nakon mesec dana.

Mezoterapija iskustva

Mezoterapija nije invazivna procedura i ne spada u hirurške intervencije. Upravo zbog toga, iskustva sa bilo kojom vrstom ovog tretmana su sjajna, a mane ove procedure skoro da i ne postoje. Period oporavka skoro da ne postoji, a ni stroga pravila kojih se pacijenti moraju pridržavati kada završe tretman.

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea iskustva

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea ima sjajne efekte i sve je popularnija procedura u estetskoj medicini. Iskustva sa mezoterapijom lica su više nego pozitivna. Podmlađivanje i uklanjanje bora kao efekti mezoterapije lica nisu jedini benefiti koji ovaj postupak ima za lice. Mezoterapija lica takođe igra značajnu ulogu kada je u pitanju hidratacija, elastičnost i sjaj kože na licu, vratu i dekolteu. Zbog svoje karakteristike da prirodnim putem pomaže koži u proizvodnji kolagena i elastina, ovaj tretman još više je cenjen. Može koristiti i za uklanjanje ožiljaka, fleka ili neujednačenog tena, mada se u ovim situacijama češće preporučuje dermapen tretman koji će se pobrinuti za ožiljke ali i proširene pore na koži lica.

Iskustva govore da je tretman mezoterapije kože lica ugodan i bezbolan, ne traje dugo, uglavnom ne ostavlja nikakve neželjene efekte po kožu lica osim eventualnog blagog crvenila i otoka koji traje maksimalno nekoliko sati.

Mezoterapija tela iskustva

Iskustva sa mezoterapijom tela takođe su odlična. Masne naslage se tope, celulit nestaje, a mezoterapijski kokteli koji prodiru u središnji sloj kože utiču da se cirkulacija poboljša tako da mezoterapija tela ima i pozitivne efekte na zdravlje pacijenta.

Mezoterapija tela takođe nije bolna, iskustva pacijenata govore da osim blagog peckanja ne postoji nikakva neprijatnost prilikom primene ovog postupka. Nakon što se uradi ovaj tretman tela ne postoji poseban period niti način oporavka, pacijentima su dozvoljene sve radnje osim onih već pomenutih kao što su izlaganje suncu, preterena fizička aktivnost, odlazak u solarijum ili saunu.

Mezoterapija kose iskustva

Iskustva sa mezoterapijom kose uglavnom su fantastična. Naravno, učinkovitost mezoterapije zavisi pre svega od stanja pacijenta i ostalih faktora. Mezoterapiju kose mnogo je bolje raditi pri pojavi prvih simptoma drastičnog opadanja kose jer tada daje najbolje rezultate.

Ovaj tretman nije bolan, što je i potvrđeno od strane pacijenata koji su prošli kroz ovaj postupak. Ovako nešto je i prirodno, obzirom da se pre tretmana nanosi anestetik sprej. Nakon mezoterapije kose nije neophodan poseban oporavak, nuspojave su jako retke a mogu se javiti u obliku otoka na mestu uboda i blagog crvenila.


Ostale usluge estetske medicine