Alydia   mezoterapija za celulit   dr aleksandra barovic

Mezoterapija za celulit Alidya

Šta je Alydia tretman?

Alydia tretman je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini sa ciljem regeneracije kože. Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora u pedesetim godinama dvadesetog vijeka za liječenje hroničnog bola, a potom je postala metoda za liječenje različitih bolesti i stanja. Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Opis tretmana

Alydia – mezoterapija za celulit je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplikuju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje djelove kože, gdje su oni i najefikasniji. Primjenjuje se za uspješan tretman celulita, lokalnih masnih naslaga, starenja kože, strija, pjega. U mezoterapiji tijela, ovaj metod se radi po zonama,i to:

  • Zona butina i zadnjice
  • Zona stomaka i pojasa
  • Zona ruku i ramenog pojasa

Mezoterapija se sprovodi u više navrata prema određenom protokolu. Tretman se uglavnom radi jednom nedjeljno i traje oko 30 minuta. Ukupno je potrebno 4 do 6 tretmana.

Kandidati

Za mezoterapiju ne postoje apsolutne kontraindikacije, tako da svi između 18 i 65 godina, koji žele da se riješe celulita na tijelu, mogu da izaberu upravo ovaj metod. Opšte je pravilo da mezoterapiju u Aesthetic Medical centru ne radimo kod trudnica i dojilja, kao ni kod osoba koje boluju od autoimunih ili sličnih bolesti

Kako izgleda tretman?

Pri zahvatu se u Aesthetic Medical centru koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži. Pri svakom ubodu u kožu se ubrizga minimalna količina sastojaka veličine kapi. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinuje niz uboda tankom iglicom i primjena tzv. tupe igle, zavisno o regiji koja se tretira i kvalitetu kože.

U prvoj etapi primjenjujemo koktele koji ubrzavaju mikrocirkulaciju. Zatim, u drugoj etapi primjenjujemo tzv. „defibrozante“, oni razgrađuju vezivno tkivo, koje se manifestuje „tvrdim“ djelovima masnih naslaga. I treća etapa je primjena lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Sve tri etape se sprovode u JEDNOM TRETMANU, i samo tako sproveden tretman će imati uspjeha.