Modern gaming cover youtube channel art 3

Dermapen tretman podmlađivanja kože

Dermapen je inovativna nehirurška metoda podmlađivanja kože prirodnim putem. Zasniva se na podsticanju regeneracije kože putem stvaranja kolagena i elastina. Ovaj tretman vraća koži mladalački sjaj, ublažava bore, uklanja različite ožiljke i strije, staračke pege i fleke.

Kada je u pitanju dermapen iskustva su fantastična, posebno zbog činjenice da je ovaj tretman potpuno bezbolan i bez kontraindikacija. Dermapen aparat radi po principu jednokratnih, hirurških mikroiglica koje prave ubode nevidljive golim okom a zbog finog podešavanja dubine uboda štiti kožu čak i na teže dostupnim i osetljivijim delovima lica kao što je predeo ispod očiju.

Želite kvalitetan i siguran dermapen tretman? Informišite se i zakažite tretman u našemestetskom centru kod dr Aleksandre Barović!

Zašto izabrati dermapen tretman

Kada govorimo o revolucionarnim tretmanima u estetskoj medicini, dermapen tretmani svrstavaju se na top listu na osnovu efekata koje imaju na lice odnosno kožu. Ovo mesto zasluženo je zbog mnogih benefita koje nosi sa sobom. Počev od priprema za tretman, samog tretmana, efekata tretmana ali i brzine oporavka nakon istog, ovaj inovativni tretman je svakako bolji izbor u odnosu na druge invazivne i ne tako bezbolne procedure.

Za ovaj tretman mogu se odlučiti i mlađi i stariji ljudi. Mlađim ljudima se savetuje za ujednačavanje tena ili uklanjanja ožiljaka od akni dok se starijim ljudima savetuje za te ali i mnoge druge probleme koji se tiču starenja kože - gubitak elastičnosti, vidljive bore itd.

Dermapen kokteli

Dermapen kokteli su aktivne supstance koje se ubrizgavaju u kožu lica tokom tretmana. Kokteli za ovaj tretman ne razlikuju se mnogo od koktela za mezoterapiju. U većini slučajeva, sastoje se od vitamina, minerala, peptida, različitih aminokiselina kao i hijaluronske kiseline. Jedinstvena kombinacija ovih supstanci od velike je važnosti zbog krajnjeg cilja ovog tretmana - stvaranja kolagena i elastina.

Dermapen aparat

Dermapen tretman je poseban upravo zbog aparata kojim se ovaj tretman izvodi. Ovaj aparat je električni aparat i izgledom podseća na deblju olovku. Upravo zbog ovog oblika veoma je zahvalan i praktičan jer omogućava lakši pristup svim regijama na licu. Aparat na vrhu ima šesnaest mikroiglica u obliku šestougla i one su mnogo tanje i gušće nego kod ostalih aparata slične namene.

Pomenute iglice prave ubode u kožu pod uglom od devedeset stepeni i mogu da se produžavaju ili skraćuju u zavisnosti od mesta koje se tretira i problema kože koji treba da se reši. Mikropovrede koje ove iglice prave na koži nisu vidljive golim okom, a sa druge strane omogućavaju da aktivne supstance prodru u odgovarajući sloj kože i time podstaknu biorevitalizaciju i regeneraciju kože, odnosno stvaranje kolagena i elastina. Mikroiglice su jednokratne tako da se ne mogu koristiti više puta.

Kako izgledaju tretmani dermapenom

Dermapen tretman lica počinje temeljnim čišćenjem kože kako bi bila dezinfikovana i spremna za ovaj postupak. Nakon čišćenja, maže se anestetik krema na lice da bi se bilo kakvi bolovi prilikom tretmana lica neutralisali. Kada je lice spremno, aparatom se vrše mikroubodi na površini celog lica, a ukoliko je potrebno i na vratu i dekolteu. Istovremeno se nanose dermapen kokteli sa hijaluronskom kiselinom, peptidima, različitim vitaminima i mineralima koji će u narednim danima podstaći sintezu elastina i kolagena. Nakon tretmana, koža lica se ponovo čisti i dezinfikuje, nakon toga se maže maska na lice da bi ohladila kožu i nakon nekoliko minuta ispira se vodom. Obavezno je na kraju naneti kremu sa visokim zaštitnim faktorom.

Trajanje ovog tretmana je oko sat vremena, zbog toga što uključuje pomenuta čišćenja i nanošenje krema na lice

Njega kože posle dermapen tretmana

Za razliku od hemijskog pilinga ili laserskih tretmana, dermapen tretman ne zahteva poseban oporavak. Naravno, poželjno je pridržavati se saveta kao što su izbegavanje sunca, solarijuma, saune da bi se vaše lice što bolje regenerisalo. Međutim, neophodna je njega kože posle tretmana, i to visoko hidratantnim kremama za lice kako bi pomogli koži da se dodatno regeneriše i revitalizuje.

Koliko često se radi dermapen tretman kože?

Da bi se videli efekti koje ovaj tretman ima na kožu, neophodno ga je uraditi nekoliko puta uzastopno, najčešće tri puta u razmacima koje će vam lekar na konsultacijama odrediti. Nakon ovoga, tretmani se mogu ponavljati na tri do četiri meseca kako bi se željeni efekti tretmana zadržali i kako bi koža zadržala dobijeni sjaj i svežinu.

Dermapen ili mezoterapija - šta je bolje za lice

Dermapen je podvrsta mezoterapije i to u nekom smislu unapređena vrsta ovog tretmana kože. Za razliku od mezoterapije, ovaj tretman se izvodi aparatom koji ima pet puta tanje i mnogo gušće iglice sa mogućnošću prilagođavanja dužine. Mikroubodi koje iglice prave pod uglom od devedeset stepeni omogućavaju da aktivne supstance iz specijalnih koktela lakše prodru u određene slojeve kože.

U procesu odlučivanja da li da vaš izbor bude mezoterapija ili dermapen cena je jedan od važnih faktora. Međutim, kada je pitanju ovaj izbor, dermapen ili mezoterapija, za kriterijum se obično uzima problem koji pacijent želi da reši određenim tretmanom. Ukoliko pacijent ima problem sa ožiljcima bilo koje vrste ili sa proširenim porama kože lica, onda izbor definitivno pada na dermapen. Ovi tretmani odlični su za fleke, hiperpigmentaciju, ožiljke od opekotina, staračke pege ili bilo koji drugi problem vezan za promenu boje na koži. S druge strane, mezoterapija se primenjuje kada na koži počnu da se stvaraju bore, kada koža više nije elastična kao nekada i kada joj je potrebna hidratacija.

Iskustva sa dermapenom

Efekti se mogu odmah nakon tretmana videti ali tek nakon nekoliko dana počinje da se proizvodi kolagen i elastin. Iskustva govore da se tekstura kože poboljšava, da nestaju pliće bore, smanjuju se proširene pore i manje se vide fleke i ožiljci od akni, da koža sveukupno izgleda sveže i mlađe. Tretman nije bolan, ne traje dugo i nakon njega nije neophodan oporavak.

Dermapen pre i posle

U prethodnim odeljcima objasnili smo šta je dermapen i na koji način funkcioniše, kakav je to aparat koji se koristi kod ovog tretmana, kako izgleda tretman kože lica dermapenom, šta izabrati ako imate nedoumicu dermapen ili mezoterapija, kao i iskustva kada su tretmani u pitanju.

Ovde ćemo vam pokazati na osnovu fotografija naših klijenata kako izgleda dermapen pre i posle, a u narednom ćemo se osvrnuti na to da li je neophodna i kako izgleda nega kože posle dermapen tretmana.

Zakažite dermapen tretman u estetskom centru Barović

Ukoliko ste saznali najbitnije informacije o dermapen tretmanu kože, sigurno ste se uvjerili u njegovu učinkovitost i bezbednost. Posetite naš estetski centar u Podgorici i uverite se u profesionalnost našeg osoblja. Vaša koža zaslužuje najbolje. Dr Aleksandra Barović vas čeka na besplatnim konsultacijama!


Ostale usluge tretmana lica