Hijaluronski fileri   dr aleksandra barovic

Hijaluronski fileri

Šta su hijaluronski fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih deset godina su postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja, a mogu se koristiti i kao prevencija nastanka bora. Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Apliciranjem hijaluronske kisjeline u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje uglova usana, oblikovanje usana, korekcija nosa, popunjavanje ušne školjke itd ).

Na kojim se sve regijama mogu primjenjivati hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri se mogu primjenjivati na čitavom licu, a količina zavisi od individualnih potreba svakog lica i osobe.

Popunjavanje usana

Dr Aleksandra Barović često kaže da se u našem centru sa posebnom strašću rade najljepše i najprirodnije usne, i definitivno je najpopularnija procedura kada su u pitanju hijaluronski fileri. Hijaluronski fileri u usnama, kada su pravilno aplikovani i kvalitetni, izgledaju potpuno prirodno, a samo aplikovanje omogućava postizanje ljepšeg volumena, simetrije, veće jedrine, senzualnosti, a utiče i na podmlađivanje regije oko usana. Kako bi se postigao prirodan rezultat, optimalna količina je 1ml i rijetko se radi više u prvoj korekciji. Dr Aleksandra Barović daje preporuku da se pacijentu prilikom prve korekcije aplikuje 1ml,a ako postoji potreba, već posle 3 nedjelje je moguće dodati još malo volumena.

Kvalitet na prvom mjestu

U Aesthetic Medical Centru Barović koristimo najkvalitetnije Stylage hijaluronske filere

Stylage hijaluronske fileri dolaze iz Vivacy kompanije koja prvenstveno brine o zdravlju, i koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina, a danas su priznati kao svjetski najpoznatiji injectable preparati. Njihova lepeza hijaluronskih dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne Vycross tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled i dugotrajne rezultate.

Korekcija jagodica

Kao jedan od najuočljivijih djelova lica, jedre, lijepo oblikovane i skladno istaknute jagodice su, uz pune usne, oduvjek predstavljale odraz mladosti i vanvremenske ljepote.

Oblik, veličinu i poziciju jagodica tokom mladosti određuje struktura kostiju lica, ali i potkožnog masnog tkiva, mišića i kože. Procesom starenja dolazi do resorpcije kostiju, gubitka koštane strukture i opuštanja kože. Samim tim i jagodice mijenjaju svoj prvobitan položaj, dok lice počinje da djeluje ispijeno, umorno i bez svježine.

Korekcija jagodica, pored vraćanja mladalačkog izgleda, obuhvata još i voluminizaciju i naglašavanje kontura. Nadoknađivanje volumena jagodica ili njihovo uvećanje remodelovanjem moguće je i bez hirurške operacije, zahvaljujući visokokvalitetnim hijaluronskim filerima.

Korekcija blagog konturisanja jagodica počinje optimalno od 2ml hijalurona aplikovanog u pravim tačkama, ali količina zavisi od samog oblika lica, godina i potreba samog pacijenta, pa je prije procedure potrebno da se sa pacijentom odrade konsultacije.

Protokoli

Podočnjaci

Podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom su povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom dijelu lica. Starenjem koža slabi i osim što postaje sve tanja počinje tonuti prema dolje zajedno sa masnim naslagama, a posljedica toga su sve upadljiviji jastučići i tamni kolutovi ispod očiju i usjeci ispod oka.

Uz pomoć najfinijih hijaluronskih filera, moguće je ukloniti sve estetske nedostatke, od najmanjih udubljenja i tamnih kolutova ispod očiju do najvećih podočnjaka i vrećica. Procedura traje svega 15 minuta, dok su rezultati vidljivi od 12 do 24 mjeseca a kod nekih pacijenata i duže.

U praksi se uvijek koristi do 1ml filera za korekciju samog podočnjaka, a za pun efekat moguće je raditi i korekciju središnjeg dijela lica – dodavanjem volumena u predjelu jagodica kako bi se dala podrška srednjoj trećini lica.

Korekcija nosa

Za nehirušku korekciju nosa ili tzv. – NOSE JOB, definitivno postoji veliko interesovanje od strane pacijenata u našem centru, a razlog tome je upravo činjenica da se korekcija nosa do skoro mogla izvesti samo hirurškim putem.

Nepravilan, kriv ili veliki nos je genetski uslovljen, ali bitan uticaj mogu da imaju i drugi faktori kao što su – različite povrede, prelomi i sl.

Hijaluronski fileri se precizno aplikuju u određene tačke, a procedura je namijenjena u slučajevima:

  • Nadoknade volumena tkiva na mjestu gdje nedostaje.
  • Podići vrh nosa ako je potrebno.
  • Mijenja izgled profila i an – face i dovodi linije i površine nosa u idealnu srazmjeru.

Ova korekcija, iako daje fenomenalne rezultate kada je indikacija prava, nije za svakog pacijenta i potrebno je uz konsultacije sa Dr Aleksandrom Barović prvo procijeniti šta su razlozi ZA i PROTIV kada se odlučujete za ovakvu korekciju. Budući da su korekcije na nosu minimalne, optimalna količina filera je uglavnom 1ml.

Fenomenalni '8 Point Lift'

Lifting lica u 8 ključnih tačaka se definiše kao procedura voluminizacije i podizanja lica.

Sa razlogom kažemo da se radi o fenomenalnom tretmanu jer se koriste hijaluronski fileri različitih gustina koji se aplikuju u 8 tačaka koje su strateški odabrane kako bi maksimalno podigli i zategli opuštenu kožu i tonus lica.

Lifting u 8 tačaka poštuje individualnost pacijenta i posebnu fizionomiju lica svakog čovjeka. Pogledajte listu 8 ključnih tačaka:

1 i 2 – Jagodice - srednja trećina lica se podiže, a smanjuju se nazolabijalne bore

3 – Suzni kanal - utiče se na dodatno podizanje srednje trećine lica i utiče se na smanjenje podočnjaka

4 – Nazolabijalne bore u korijenu nosa

5 – Marionetske bore i uglovi usana

6 – Tačka u korijenu marionetske bore na donjoj vilici. Popunjavanjem ove tačke se zateže koža brade a marionetske bore se smanjuju.

7 – Tačka u uglu donje vilice

8 – Tačka na obrazu - popunjavanje ove tačke se vrši isključivo kod onih pacijenata koji žele da riješe problem haloniranog izgleda lica, tj. upalih obraza.

Često postavljeno pitanje od strane naših pacijenata jeste, za koga je idealan tretman? Tretman je namijenjen svim pacijentima koji žele odličnu prevenciju starenja, rani anti – aging ili suptilnu korekciju prvih znakova starenja.

Nazolabijalne bore

Tokom starenja koža gubi kolagen i elastičnost zbog čega je tanja i opuštenija. Dolazi i do atrofije potpornih koštanih struktura, atrofije potkožnog masnog tkiva i njegovog spuštanja prema dolje. Sve to dovodi do toga da obrazi izgube volumen, i da se koža počinje opuštati stvarajući nazolabijlane bore.

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu i pustimo da počne djelovati. Fileri se u obliku gela aplikuju na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

Nakon tretmana dolazi do „izravnavanja“ nazolabijalnih bora, te mekšeg prelaza obraza. Sa tretmanom hijaluronskim filerima dobija se prirodan i njegovan izgled.

Fileri

Jawline contouring

Još jedna procedura koja se s velikim uspjehom izvodi u našem centru jeste tzv. jawline contouring. Konturisanjem donje vilice se na lijep način daje podrška licu i usporavaju se znaci starenja i pada volumena lica.

Čežnja za simetričnim i elegantnim licem vrlo često nas odvede u potragu za rješenjima koja će nam donijeti vidljive, ali ipak prirodne i suptilne rezultate. Upravo takve efekte donose nam tretmani hijaluronskim filerima – kojima je danas moguće preoblikovati gotovo sve regije lica, te ispraviti čak i izraženije nepravilnosti.

Kod žena uvijek želimo da postignemo bolju prednju projekciju brade i zategnut, definisan izgled donje vilice – jawline. U kombinaciji sa popunjavanjem središnjeg dijela lica, ovim tretmanom ističemo najatraktivnije atribute ženskog lica, odnosno konture jagodica i brade, i dobijamo "magični trougao ljepote".

Rezultati su vidljivi već nakon 7 dana i traju od 6 do 24 mjeseca, u zavisnosti od konzistencije filera i individualnih karakteristika pacijenta.


Ostale usluge estetske medicine