Botox

Botox tretman - za lice bez bora


Botox tretman – Botulin Toxin je najpopularniji anti-age tretman kako u svijetu tako i kod nas. Riječ je o prirodnom prečišćenom proteinu koji pomaže u usporavanju znakova starenja. Područja njegove prve primjene su okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi kod estetskih zahvata. Primena botoksa u estetske svrhe ne treba da vas brine, jer kao lijek ima daleko širu primjenu od estetike.

Kandidati za botox tretman su oni pacijenti koji su na licu uočili neželjene linije i bore, kojima su se kapci i obrve spustili uslijed procesa starenja, koji žele osvježiti svoj izgled, ali i oni koji žele spriječiti pojavu bora i poboljšati izgled lica. Botox tretman vrlo dobro djeluje na uklanjanje bora na čelu ali i na bore oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti upravo tih mimičkih mišića.

Botoks lica najčešće se primjenjuje za:
● uklanjanje horizontalnih bora na čelu,
● uklanjanje vertikalnih bora između obrva - glabela,
● uklanjanje sitnih bora oko oka - (tzv. bore smijalice).

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, botox terapija bora lica neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija botoxa i hijaluronskih filera.

Hiperhidroza - terapija prekomjernog znojenja

Osim što stvara nelagodan osjećaj, znojenje je ponekad iz estetskih razloga vrlo nezgodno. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomjerno znojenje, nezavisno od toga koje je godišnje doba ili temperatura.

Botox tretman je djelotvoran kod hiperhidroze, odnosno prekomjernog znojenja, kod većine pacijenata. Botox odnosno Botulin toxin djeluje tako da privremeno blokira provodljivost hemijskih signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda. Veoma je važno naglasiti da ovaj tretman ne liječi problem hiperhidroze, već eliminiše prekomjerno znojenje, u prosjeku do šest mjeseci. Nakon nekoliko mjeseci, postepeno će se vratiti simptomi i tada se preporučuje opet ponoviti botox tretman kako bi se simptomi opet povukli.Dosadašnje iskustvo je pokazalo da klijenti Aesthetic Medical Centra Barović, koji u prosjeku koriste botoks terapiju protiv znojenja dva puta godišnje, nemaju nikakvih nuspojava. U zdravstvenom smislu ne postoje štetne posljedice, čak iskustva pokazuju da je botoks tretman spas za ljude koji se pretjerano znoje i nakon šest do devet mjeseci oni postupak ponavljaju, što im je garancija funkcionisanja bez bespotrebnih znakova nervoze i nelagode.

Hidrobotox - za bore oko očiju

Bore oko očiju predstavljaju jedan od većih estetskih problema sa kojima se susrijeće svaka odrasla osoba. Pojava bora posebno je neprijatna za žene, jer ove bore otežavaju šminkanje, narušavaju prirodan izgled oka, dovode do spuštanja kapaka i postaju dominantne na licu. Očni mišići su kružni i sastavljeni od više djelova. Kako se mišić kreće, dolazi do slabljenja vezivnog tkiva između njegovih cjelina a na tim mjestima se pojavljuju bore. Botoks lica je u ovom slučaju idealan za ovaj problem.

Koža u očnoj regiji je nekoliko puta tanja nego u ostalim regijama tako da i to predstavlja jedan od dodatnih faktora bržeg nastanka bora oko očiju. Botox lica odnosno tretman HIDROBOTOX je kreiran upravo za očnu regiju i učiniće da koža bude hidrirana, elastična, podmlađena, usporiće nastanak bora, a bez ikakvih propratnih neželjenih reakcija. Efekti posle ovog tretmana će vas oduševiti.

Bio

Aminobotox - botox lica za neverovatne rezultate

Aminobotox je kombinacija magičnih sastojaka za umirivanje mimike, peptida i aminokiselina za stimulaciju kolagena i elastina i hijalurona za hidrataciju kože lica, vrata i dekoltea.

Ovaj tretman - botoks lica izvodi se tako što se na regije koje se tretiraju nanese topikalni anestetski krem. Nakon toga sledi faza aplikacije preparata i opuštajuća maska.Tretman traje oko sat vremena a oporavak od tretmana je dva do tri sata. Ponavlja se nakon pola godine. Tretman čiji će efekti pre i posle oduševiti sve dame nakon tridesete godine, kako zbog uklanjanja postojećih bora, tako i zbog usporavanja nastanka novih bora.

Botox lica - idealno rješenje za gummy smile

Još jedan od estetskih problema koji botoks tretman uspješno rješava je tzv. GUMMY SMILE. GUMMY SMILE je osmijeh kod kojeg se prekomjerno vide desni. Uzrok za gummy smile su uglavnom sitni zubi i spuštene desni. Kod nekih pacijenata uzrok može biti I hiperaktivnost mišića koji podiže gornju usnu pri smijanju.

Ubrizgavanjem određene doze botox-a u mišiće koji pokreću gornju usnu onemogućava se djelimično podizanje gornje usne prilikom osmijeha, čime se smanjuje vidljivost desni. Rezultat koji ovaj botoks tretman daje vidljiv je nakon nekoliko dana, razlika u odnosu na stanje pre tretmana je ogromna, a preporučuje se da se postupak ponovi za nekoliko mjeseci.

Botox tretman za massetere

Mišić masseter ili žvakaći mišić nalazi se u donjem dijelu vilice i četvrtastog je oblika. Ponekad dolazi do povećanja ovog mišića, što može uzrokovati zdravstvene probleme, pojačanu bol u tom području, ili estetske probleme. Mišić masseter takođe je povezan s problemom koji se naziva bruksizam – a radi se o nesvjesnom škripanju zubima (najčešće u snu), koji može dovesti do jačih bolova u vilici i do oštećenja zuba.

Ovaj problem, bilo da je primarno zdravstvene ili estetske prirode, uspješno se liječi ubrizgavanjem botoksa u mišić masseter. Botox djeluje tako da opušta mišić i istovremeno ga smanjuje, uklanja bolove i dovodi do užeg izgleda vilice. Posle ovog postupka smanjuje se napetost u vilici, a lice dobija izražene konture.

Nemirna brada - tretman botoksom

Sigurno ste primijetili kod nekih ljudi da, tokom mirovanja ili pri govoru, naboraju svoju bradu. Ove male linije na bradi uzrokovane su kontrakcijama mišića mentalisa, te daju bradi neravan izgled. Atrofija potkožnog masnog tkiva i dermisa iznad mentalnog mišića može pridonijeti takvom izgledu. Aplikovanje Botox-a u mentalni mišić čini da dođe do opuštanja samog mišića, te uklanja nabore na koži brade. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana a postupak traje više mjeseci.

 

Botox tretman lica siguran je i jedan od najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora sa instant efektom. Tretman treba da izvodi samo licencirani doktor medicine. Bezbolan je, a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Kada se koristi ispravno, može licu dati privlačan i otvoren pogled.

Botox pre i posle - Zakažite termin kod dr Barović

Fotografije naših klijenata nakon botoks tretmana. Pogledajte na primerima kako izgleda botox pre i posle i zakažite besplatne konsultacije i odaberite odgovarajući botox tretman u našem estetskom centru i uverićete se u ogromne koristi po izgled vaše kože ali i druge navedene probleme.
Pozovite nas, zakažite termin kod doktorke Barović i podmladite svoje lice.


Efekat botox-a traje nekoliko mjeseci i za svakog pacijenta je individualno, u zavisnosti od životnih navika pacijenta. Optimalno od dva, a kod nekih pacijenata i do osam mjeseci. Ako pacijent redovito ponavlja tretmane, mišići se vremenom opuštaju, opuštaju mimiku  i na ta način produžava i poboljšava estetski efekat tretmana.

Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta ispitamo rad pojedinih mišića koji pokreću mimiku lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom se iglom aplicira botox. Mišići se s vremenom opuštaju budući da botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Koža koja prekriva te mišiće zateže se i izglađuje jer je preostali aktivni mišić napet i na taj se način eliminišu bore.

Kao doktor, uvjek naglašavam pacijentima da iz našeg centra mogu izaći sa osvježenim i prirodnim izgledom lica. Vrlo smo zadovoljni povratnim informacijama naših pacijenata koji su oduševljeni novim i mlađim izgledom. Većina pacijenata priznaje da njihova okolina ne pripisuje nov izgled nekom tretmanu, nego im govore da izgledaju svježe, zdravo, odmorno. Ponosni smo na vrlo umjeren i personalizovan pristup, pružajući tako našim pacijentima željeni prirodan i mlađi izgled u savršeno primjerenim okvirima estetike.

Ponavljanje je majka znanja, pa volimo naglasiti da botox tretman mogu izvoditi doktori. Neželjeni efekti su rijetkost u tretmanima botoxom kada je aplikovan od strane ljekara. Čak ako do njih i dođe, važno je znati da apsolutno ne postoje dugoročni efekti nuspojava. Približno jedan sat nakon aplikacije botoxa, na mjestima injektiranja pacijent može imati jedva primjetna sitna crvena ispupčenja koja će nestati u roku od jednog sata. Glavobolja, zatezanje, modrice i osjećaj težine vrlo su rijetke nuspojave, a u slučaju da do njih dođe nestaju za nekoliko dana.Ostale usluge estetske medicine