Prp tretman

PRP tretmani

Platelet Rich Plasma je bogata trombocitima. Dobija se centrifugiranjem krvi pacijenta, a serum koji se injektira u kožu je pun trombocita kojih ima i do 4 puta više nego što je to uobičajeno.Već više od decenije ova procedura za podmlađivanje je izuzetno popularna zbog efekata koji se pomoću nje dobijaju. Ovaj tretman pomaže tkivu da se regeneriše i zato se koristi kako za podmlađivanje, tako i za liječenje osteoartritisa i povređenih tetiva i hrskavice. Veoma dobre rezultate je dala kod opadanja kose. Ova terapija predstavlja jedno od savremenih dostignuća u medicini, a njena prednost je ta što koristi prirodnu sposobnost organizma da se zaliječi.

Danas se sve češće koristi u hirugiji za liječenje rana, liječenje sportskih povreda i estetskokorektivne svrhe, uz brojne druge primjene. Budućnost podmlađivanja i regeneracije leži u sopstvenoj krvi. Uz najbolje rezultate koji daju prirodan izgled nema rizika od infekcije.

Ovo je jednostavna procedura koja počinje pregledom od strane ljekara. Nakon toga vadi se malo pacijentove krvi kako bi se iz nje izdvojili trombociti koji otpuštaju faktore rasta, a odbacili leukociti i eritrociti. To se postiže posebnim aparatom koji ih izdvaja pomoću jake centrifugalne sile. U tako dobijen serum dodaju se aktivne supstance koje podstiču trombocite da otpuštaju faktore rasta (growth faktore). Centrifugalni pročišćeni serum aplikuje se u kožu veoma tankim iglicama, intradermalnom tehnikom.

Već duže vrijeme PRP tretman pokazuje odlične rezultate i dovodi do:

  • Svježine i ujednačenosti tena
  • Boljeg kvaliteta i teksture kože
  • Regeneracije tkiva
  • Rješavanja problema opadanja kose i podsticanja rasta i gustine nove kose
  • Stimulacije tkiva
  • Stimulisanje stvaranja novih kolagenih mrežica
  • Kontrolisano starenje kože
  • Liječenje ožiljaka od akni

Tokom 7 do 10 dana nakon procedure, aplikovani trombociti otpuštaju faktore rasta. Obično se prvi rezultati vide 30-ak dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Razlog tome je što je potrebno izvjesno vrijeme da se pokrenu prirodni procesi obnove koji se s vremenom ubrzavaju.

PRP tretman preporučujemo osobama koje ne žele invazivne, agresivne tretmane, kao i osobama koje žele zadržati mladalački izgled a da pri tome ne koriste druge materijale. Cilj tretmana je da izgledate svježe i odmorno kao prije 10 i više godina, i da uklonite umorni i beživotni izgled lica uz korekciju drugih estetskih nedostataka. U našem dugogodišnjem radu ovaj tretman je takodje pokazao odlične rezultate kod podmlađivanje vrata, dekoltea i šaka.

Kod prevencije starenja, tretiranja same kose i kože preporučuje se 3 tretmana u nizu, dok se kod nekih upornijih problema ( opadanje kose, pigmentacija, ožiljci ) povećava broj tretmana ili preporučuje kombinovanje sa drugim procedurama poput mezoterapije.


Ostale usluge estetske medicine