Mezoniti

Mezoniti - lifting lica i tijela

Mezoniti - lifting lica i tijela

Šta su mezoniti

Mezoniti su nova metoda neoperativnog liftinga,koja koristi posebna razgradiva vlakna za zatezanje i podizanje kože. Oni su već dugo prisutni u oblasti kardiohirurguje, a sada i u estetskoj medicini.
Mezoniti su napravljeni od hiruškog razgradivog konca polidioksanona, apsolutne apsorpcije, i potpuno su bezbjedni.
Oni se ubacuju pod kožu pomoću fine,tanke igle, daju mehaničku potporu tkivu i grade mrežu, koja stimuliše stvaranje novog kolagena i elastina. Pokreću se  i procesi angiogeneze ( stvaranja novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibrolasti.
Nakon izvjesnog vremena niti se razgrađuju, ali ostaje formirana kolagenska mreža koja kožu održava zategnutom i podmladjenom. Tako dobijamo efekat liftinga bez operacije.
Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tijela.Uspjesno se koriguju nazolabijalne bore, horizontalne bore na čelu, jagodice, bore srednjeg i donjeg dijela lica, vrat, podbradak i dekolte.
Na tijelu se mogu tretirati ruke (opuštena koža nadlaktica), stomak, unutrašnja strana butina i koljena.

Kako izgleda tretman mezonitima

Nakon konsultacije sa ljekarom, odabrana regija se dezinfikuje i nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme. Pomoću vrlo tankih iglica debljine 0,30 - 0,40 mm mezoniti se ubacuju ispod kože. 
Broj ubačenih niti zavisi od stanja kože i željenog efekta.
Tretman traje od 30 minuta do 1h, u zavisnosti od veličine tretirane regije. Nakon tretmana nanosi se umirujuća maska.

Rezultati su fascinantni i odmah vidljivi, a svoj puni efekat dostižu u prosjeku 2 - 3 mjeseca nakon tretmana. Efekat postignut mezonitima vidljiv je i do 2 godine.
Nakon tretmana moguć je osjećaj peckanja, zatezanja,  blagi otok, i redje podlivi i modrice. Simptomi se povlače u roku od par dana.
Preporučuje se izbjegavanje sunca i solarijuma, intenzivne sportske aktivnosti, saune i tople kupke, tretmani i masaže lica,kao i invazivne stomatološke intervencije.
Tretman mezonitima je minimalno invazivan i bezbjedan, ne zahtijeva primjenu anestezije ( sem lokalne u nekim regijama),a rezultati su ravni hiruškim

Tretman mezonitima se ne preporučuje sledećim pacijentima:

  •  osobama sa autoimunim bolestima
  •  onkološkim pacijentima
  •  osobama za psorijazom, ekcemima i infekcijom kože
  •  osobama sa poremećajem koagulacije krvi 

Mezoniti se uspješno kombinuju sa laserskim tretmanima, mezoterapijom, filerima i PRPom.


Ostale usluge estetske medicine