Tretmani tijela ballancer pro   dr aleksandra barovic

Ballancer Pro

Šta je Ballancer Pro?

Ballancer Pro predstavlja najsavremeniji sistem medicinske aparaturne limfne drenaže koji koriste najprestižnije klinike na svijetu. Ballancer Pro (presoterapija) je terapeutski postupak koji stimuliše vensku i limfnu cirkulaciju, doprinosi boljoj regeneraciji i ishrani tkiva, vrši detoksikaciju i uklanja višak tečnosti.

Ballancer Pro – presoterapija je tretman koji ćete obožavati. Moderan način života, konstantan stres, nedovoljno kretanja, predugo sjedenje i loša ishrana ostavljaju posljedice na naš organizam. Oticanje nogu, slaba cirkulacija, skupljanje toksina u organizmu, slaba prokrvljenost i celulit samo su neki od problema koji nastaju usled dugog sjedenja i nedostatka fizičke aktivnosti.

Jednostavna i pouzdana uprava

Ballancer Pro koristi pritisak u komorama posebno konstruisanog odijela. Odijelo se sastoji od 24 vazdušne komore, koje se pune vazduhom i taj lagani vazdušni pritisak od stopala, duž nogu, prema stomaku, podstiče cirkulaciju, limfotok i eliminaciju viška tečnosti i otpadnih produkata metabolizma.

Kako Ballancer Pro djeluje na tijelo

  • Limfni sistem – cirkulacija limfe se popravlja kako u perifernom toku tako i u centralnim limfnim čvorovima. Rezultat je bolje pražnjenje metaboličkih nusprodukata iz međućelijskog prostora. Posredno, tretman pomaže i imunom sistemu.
  •  Mišići – Ballancer masira i mišiće. Talasasti pokreti opuštaju mišiće, ukljanjaju nagomilanu tečnost koja je nastala usled napora mišića, čime se smanjuje napetost u mišićima.
  •  Koža – Ballancer masaža će omogućiti da se koža bolje prokrvi i dobije svjež kiseonik, što dovodi do boljeg izgleda kože. Popravlja se tonus i čvrstina. Pojava celulita se može ukloniti nakon serije tretmana.
  •  Cirkulatorni sistem – Ballancer talasasta masaža djeluje kao “spoljašnje” srce, blago povećava cirkulaciju počev od perifernih krvnih sudova. Poboljšanjem cirkulacije  dolazi do bolje eliminacije toksina i boljeg snabdijevanja ćelija kiseonikom.
  •  Sistem za varenje – Ballancer masira i stimuliše i abdomen. Rezultat je relaksacija abdominalnih mišića kao i regulisanje izbacivanja štetnih materija iz organizma.

Kako Ballancer Pro terapija pomaže kod sportskih povreda?

Athlete Ballancer Pro je poseban program namijenjen sportistima. Program je terapijski. Toksini, mliječna kisjelina i druge metaboličke otpadne materije se brzo uklanjaju, na način što se istiskuju iz tkiva, a zatim transportuju i izlučuju limfnim sistemom. Kada se dogode sportske povrede, mnogi ljekari upućuju sportiste na rehabilitaciju kako bi im pomogli da se vrate sportovima koje vole. Athlete Ballancer Pro tretman ne samo da može smanjiti vrijeme potrebno za oporavak, već i pomoći u zaštiti od budućih povreda.