Modern gaming cover youtube channel art 4

Elektro radioterapija

Elektro radioterapija – tzv. radiotalasi su visoke frekvencije vrijednosti 3,8 MHz koje dovode do velikog rezonantnog kretanja tečnosti unutar ćelija, čime se vrši njihova evaporacija tj. nestajanje. Specijalnim nastavcima sa radio talasnog aparata ova frekvencija se dovodi do promjene i djeluje na ćelije promjene, koja nestaje. Bitno je znati da se, u zavisnosti od promjene, radiotalasi mogu koristiti za isjecanje promjene u cjelosti,ili za direktno nestajanje promjene

Iako su kapilari u više od 90 odsto slučajeva samo estetski problem, koji je usko povezan sa slabošću vena, u malom broju slučajeva ukazuju na oboljenje unutrašnjih organa. Najčešće se javljaju na licu i na nogama. Za uklanjanje kapilara na licu koriste se radiotalasi ili laser. U prvom slučaju elektrodom debljine vlasi kose ulazi se u krvni sud i pušta radiofrekventna struja, što dovodi do koagulacije krvnog suda. Neposredno nakon intervencije ostaje tanka krasta (oblika kapilara) koja se isperuta za nekoliko dana. Najčešće su potrebna dva tretmana koja mogu da se rade u razmaku od dva mjeseca.

Mladeže možemo uklanjati ili iz estetskih razloga ili zbog promjena koje su pokazali. Radiotalasi se koriste u oba slučaja. Naravno, veličina, pozicija i izgled često diktiraju način na koji se mladeži uklanjaju. Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti bez ikakvog rizika po zdravlje. Čak je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje uz dermoskopiju i patohistološki (PH) pregled ako – pokazuju bilo kakve upadljive promjene veličine, boje, teksture, pojačan svrab, lako krvarenje ili se nalaze na mestu gde su izloženi čestom povređivanju. Uklanjanje mladeža radiotalasima, danas najnaprednijom dermatohirurškom metodom u svijetu je – bezbjedno, bezbolno, brzo i bez vidljivih ožiljaka. Intervencija traje od 60 do 180 sekundi po mladežu.

Bradavice (verruca) su virusne kožne patološke promjene izazvane Human Papillomavirus – om (HPV infekcijom). Obično se pojavljuju na rukama, licu, vratu, ali i ispod pazuha, na leđima stomaku i drugim otkrivenim djelovima tijela. Lako i relativno brzo se šire pogotovo na vratu i rukama – autoinokulacijom i zato ih je potrebno na vrijeme i temeljno ukloniti. Predstavljaju prije svega estetski problem, osim ako se nalaze na mjestima kao što su kapak, usne, genitalni predio kada mogu izazvati određene poremećaje i postati zdravstveni problem. Sve bradavice mogu se odstraniti radiotalasima, bez ikakvog rizika po zdravlje. Ponekad je potrebno uraditi i patohistološki (PH) pregled ako postoji sumnja u prirodu i vrstu kožne promjene koja izgleda kao bradavica.