Spm

SPM tretman lica

SPM (suction pump massage) lica jedna je od najdjelotvornijih neinvazivnih anti-aging metoda. Toliko je nježan da se preporučuje svima, čak ga mogu koristiti i osobe sa osjetljivom kožom. Daje sjajne  rezultate. Posebno se brzo vide rezultati kod lica koje se već počelo opuštati.

SPM funkcioniše na principu stvaranja vakuma sa dubokim djelovanjem na kožu i potkožno tkivo, stimuliše mikrocirkulaciju i limfnu drenažu, zbog čega ga koristimo i za prevenciju i za ispravljanje nepravilnosti na koži.

Kako ovim tretmanom podstičemo limfnu drenažu, smanjuje se otok na licu; najčešće su to kapci i podočnjaci kao i vrećice kod nazolabijalnih bora.

Efekat ovog tretmana osim liftinga je i lijep prirodan sjaj zdrave kože.

Osim što se podstiče stvaranje kolagena i elastina, za vrijeme tretmana ventuzama se vakumom radi i fizički lifting. Pokretima podižemo kožu, tako da mjesta na kojima je koža vidljivo opuštena (u zavisnosti od stanja kože i stepena opuštenosti) već nakon prvog tretmana imamo rezultate liftinga.

Kada aktiviramo i pojačavamo perifernu mikrocirkulaciju i perifernu cirkulaciju limfe,koža je automatski  punija, zaglađenija i bore su manje, a fine linije se ispravljaju.

Ne možemo tvrditi da će bore biti sasvim uklonjene (dublje bore) od jednog tretmana, to zavisi od stanja kože, godina starosti, prehrane i načina života.

Znamo da su nam grimase koje pravimo, (pokreti mišića lica) ,uz dehidraciju kože, glavni uzročnici pojavljivanja bora. Ovim tretmanom  dolazi do opuštanja tenzije mišića, mišić je relaksiran i manje se grči i samim tim se smanjuje nastanak bora.

U zavisnosti od stanja kože, terapeut će procijeniti i predložiti broj tretmana. Idealno je napraviti seriju od 5-10 tretmana (sa razmacima od par dana) Bitno je da znate da svaki pojedini tretman donosi poboljšanje i, ukoliko preskočite tretman ili niste u mogućnosti odraditi više tretmana, nema posljedica.

Svakako je preporučljivo održavanje jednom u dva mjeseca ili jednom mjesečno. Ne postoji ograničenje, ovaj tretman je neinvazivan, blag i zdrav za kožu, tako da ne postoji ograničenje broja tretmana.