Viber image 2022 06 06 15 54 14 787

Aqualyx

Intralipoterapija je najsavremenija i najefikasnija metoda za reoblikovanje tijela i topljenje viška masnih naslaga. Preparat Aqualyx je poslednja reč nauke u ovoj oblasti. To je precizno definisan protokol za eliminaciju masnih jastučića a definisao ga je poznati italijanski professor Pasquale  Motolese. Kod nas se ova procedura primenjuje već nekoliko godina kao registrovana i bezbjedna, dajući odlične rezultate.


To je specijalan rastvor deoksiholata koji se posebno dizajniranim iglama Lipoinject ubrizgava u tkivo. Prednost pri aplikaciji je ta što se jednim ubodom lepezasto može pokriti veća površina. Na ovaj način obezbedjujemo komforniji i bezbolniji tretman. Potrebno je 2-5 aplikacija a one se izvode nakon perioda od tri nedelje.

Ovaj preparat je registrovan u zemljama EU, bezbjedan, netoksičan.

Aqualyx uspešno topi višak masti na bokovima, stomaku, zadnjici, unutrašnjoj strani koljena, nadlakticama, podbratku, gornjem dijelu ledja.

Moguće je otopiti i najtvrdokornije jastučiće koji su rezistentni na vježbanje i dijete. Treba naglasiti da ovo nije metoda za gubljenje velikog broja kilograma već za ciljano djelovanje na problematične regije

Tretman traje oko 20-30 minuta. Nakon primjene Aqualyxa pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima. Nema bolova niti većih modrica od uboda. Aktivne supstance djeluju na regiju u koju su aplikovane i nema pojave neravnina. Mogućnost pojave bilo kakvih komplikacija je minimalna. Velika prednost u odnosu na liposukciju je brz oporavak ali i veoma povoljna cijena intervencije. Proceduru izvode samo licencirani doktori medicine.

Kao i kod većine procedura vezanih za estetsku medicinu, važe pravila koja treba poštovati. Intervencija se ne radi u periodu trudnoće i laktacije. Takodje, osobe sa autoimunim oboljenjima, dijabetesom, oboljenjima bubrega, jetre ili štitaste žlezde nisu kandidati.

Aqualyx je savremena, visoko efikasna metoda oblikovanja tijela čiji se rezultati mogu porediti sa hirurškim tj. sa liposukcijom ali je daleko komforniji i bezbjedniji. Veliki broj kliničkih studija je to i potvrdi